A legjobb orrplasztika műtétekkel foglalkozó sebészek Magyarországon

Milyen egy professzionális orrműtét?

Az arc alapvető karakterét adja meg az orr, mely ha túl nagy, hosszú, vagy ferde, akkor egész megjelenésünkre rányomja bélyegét- sokszor hátrányosan. Az orrplasztikai beavatkozások azonban lehetővé teszik, hogy az orr veleszületett jellemzőin, vagy deformitásain  változtassunk, beleértve természetesen az olyan funkciót is érintő területeket, mint az orrsövényferdülés műtéti kezelését. A orrműtét során az esetek nagy többségében rejtett metszéseket ejt a szakember, így gyakorlatilag kívülről nem vehető észre, hogy plasztikai beavatkozáson esett át. Természetesen dönthet a szakember nyitott műtét mellett is, ám ezt általában akkor alkalmazzák, ha már többször operált orról van szó.

Milyen egy műtét az orrplasztika világában?

Az orrplasztika műtét 1-2 órán át tart, tényleges ideje attól függ, mekkora változtatásokra van szükség. Az eljárás kellemetlensége miatt kizárólag altatásban ajánlott, különösen így van ez akkor, ha orrsövényferdülés kezelésével egyidejűleg történik a beavatkozás. A műtét után klinikai megfigyelés ajánlott, és az orr gipszsínnel kerül rögzítésre. Az arc, a szemek környéke lilás-sárgás árnyalatot vehetnek fel, ami tény, hogy nem túl szép látvány, de a végeredmény érdekében megéri a beavatkozás mellett dönteni azoknak, akik akár önbizalmuk, akár az orr tökéletes funkcionálása érdekében rászánják magukat. Gyakorlatilag rutineljárásnak minősül az orrplasztika, legyen szó bármilyen deformitás megváltoztatásáról is.

Mihez szabad kezdeni orrműtét után?

A gyógyulási szakasz felgyorsítása érdekében rendkívül fontos, hogy mindenben kövesse orvosa tanácsait, és az operáció után legalább egy-két hétig viselnie kell a gipszkötést orrán. A beavatkozást követően egy napra tampon kerül az orrba, melynek eltávolítása szintén a szakember feladata. A szeme körül keletkezett vérömlenyek és duzzanat általában két hét alatt elmúlnak, ez idő alatt javasolt a fejet felpolcolt helyzetbe tenni alváshoz, hogy a mihamarabb lelohadjon a duzzanat. Néhány hónap biztosan szükséges ahhoz, hogy az orr porcos szerkezete felvegye végső formáját, és a bőr is megfelelően idomuljon hozzá. Amennyiben munkaköréből adódóan a duzzanat nem jelent problémát, akkor akár egy héttel a plasztikai műtét után már újra dolgozhat, és az orr belsejében végzett műtét miatt varratszedésre sem kell, hogy sor kerüljön. Ritkán előfordulhatnak komplikációk, mint a legtöbb plasztikai műtét esetében, ilyenek az utóvérzés, a gyulladás, vagy az altatással szembeni túlérzékenység. A szakemberrel történő előzetes konzultációk alkalmával pontosan meghatározhatja, hogy milyen formát szeretne magáénak tudni, a meglévő betegségek, szedett gyógyszerek ismeretében pedig az esetleges kockázatok esélye minimalizálható. Mivel az orr előnytelen formája akár pszichés problémákat is okozhat a betegeknél, így az orrplasztika remek lehetőséget teremt a változásra. Fontos tudnia, hogy a növekedés miatt nőknél 16, férfiaknál 18 éves kor alatt nem végezhető el az orrplasztikai beavatkozás. Szeretne többet megtudni a műtétről? Érdeklődik az orrplasztikában rejlő lehetőségek iránt? Klinikák és neves plasztikai sebészek várják weboldalunkon!

Oldalunkon összegyűjtöttük a szakma legjobb sebészeit, hogy Ön nyugodt szívvel választhasson közülük.

Válasszon orvost most!